Zdravíčko,v půlce září se chystám s ženou do SFO, koukám po bookingu, že uybtka jsou dost drahý na naše poměry. Mohli byste mě někdo poradit nějaký tip?-Znáte někdo YMCA? Jedna známá mi říkala, že pres ně bydlela v NYC, ale bohužel nemám víc podrobností - je to nějaké občanské sdružení nebo co, už jsem psal i dotaz na SFO "pobočku", ale bez odpovědi-Podmínka je hajzl a neljépe i sprcha v pokoji, takhle sme bydleli v NL i UK s cenovym stropem 1500/noc/pokoj - přes booking a bylo to vcelku super za tu cenu. To ale v SFO nemůžu moc najítCo airbnb? nikdy jsem nezkusil zatím?Dále bych chtěl pujčit auto alespon na pár dní a udělat výlet do yellowstone (nebo yosemite) - ted nevím, kterej je ten blíž SFo a protáhnout to až do LAX s tím, že to je daleko, tak asi s přespáním poblíž LAX a  pak zpět do SFO, čili nejlépe asi na začátku tripu a pak zbytek nocí strávit už v SFO.Vplytí se tam úůjčit atuo - prý sou drahý pojištění? ale když budu rezervovat přes rentalcars, tak by to mělo být vše vidět, co platím ne?Díky  .

SFO týdenní dovolená, kde přespat

Založil ve fóru Tipy na ubytování

Zdravíčko,


v půlce září se chystám s ženou do SFO, koukám po bookingu, že uybtka jsou dost drahý na naše poměry. Mohli byste mě někdo poradit nějaký tip?


-Znáte někdo YMCA? Jedna známá mi říkala, že pres ně bydlela v NYC, ale bohužel nemám víc podrobností - je to nějaké občanské sdružení nebo co, už jsem psal i dotaz na SFO "pobočku", ale bez odpovědi


-Podmínka je hajzl a neljépe i sprcha v pokoji, takhle sme bydleli v NL i UK s cenovym stropem 1500/noc/pokoj - přes booking a bylo to vcelku super za tu cenu. To ale v SFO nemůžu moc najít


Co airbnb? nikdy jsem nezkusil zatím?



Dále bych chtěl pujčit auto alespon na pár dní a udělat výlet do yellowstone (nebo yosemite) - ted nevím, kterej je ten blíž SFo a protáhnout to až do LAX s tím, že to je daleko, tak asi s přespáním poblíž LAX a  pak zpět do SFO, čili nejlépe asi na začátku tripu a pak zbytek nocí strávit už v SFO.


Vplytí se tam úůjčit atuo - prý sou drahý pojištění? ale když budu rezervovat přes rentalcars, tak by to mělo být vše vidět, co platím ne?


Díky 

0

Anežka Hodinová - Spurná napsal(a):

Znáte tu písničku YMCA?

https://www.youtube.com/watch?v=hwmhwhf_XWs

A znáte google? 


Já už sem byl na jejich stránkách, i sem si něco guglil, samozžejmě.. ale moc moudrej sem z toho nebyl, nevím esi sou to nějaký mormoni nebo co. Proto se radši ptám, neb někdy slovo se zkušenějším, je lepší než guglit

0 Citovat

lubomir germany napsal(a):


Já už sem byl na jejich stránkách, i sem si něco guglil, samozžejmě.. ale moc moudrej sem z toho nebyl, nevím esi sou to nějaký mormoni nebo co. Proto se radši ptám, neb někdy slovo se zkušenějším, je lepší než guglit


Tak sem tedy eště guglil :), jsou to tedy nějaký křestanský spolky pro mladý, ale je to gut  se u nich ubytovat? máte někdo zkušenosti? a nikdy sem se nepozastavil nad textem tý písničky, to sem zas objevil ameriku... :D ještě než se tam vůbec podívám :D

0 Citovat

ak chcete setrit na ubytku, tak ste si zlu destinaciu vybrali. odporucam auto a ubytovat sa mimo mesta a potom dochadzat odniekial z P&R parkoviska MHDckou do centra.

0 Citovat

Jestli cestujete ve dvou a chcete minimální hygienické soukromí v podobě vlastní koupelny, tak se vám vyplatí hotel/motel. 

Jestli ale máte cenový strop 1500 Kč na noc, tak San Francisco a Kalifornie obecně  není úplně vhodná destinace. 


PS: nejste mikirův bratranec?

0 Citovat

Se nám to tu pěkně rozjíždí :)

0 Citovat

Zkuste ubytování ve čtvrti Castro, dost to tam v noci žije a při troše snahy vás třeba nějaký hošan nechá přespat ve svém pelíšku skoro gratis...

0 Citovat

Tak to sem nečekal - samé ironické komentáře... Tak vám pěkně děkuji, to je ten můj dozat tak naivní nebo co?  Napsal sem docela konstruktivní dotaz, cenový strop  a další info a komentáře typu homeless a bratranec... mi moc nepomohly...

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Jestli cestujete ve dvou a chcete minimální hygienické soukromí v podobě vlastní koupelny, tak se vám vyplatí hotel/motel. 

Jestli ale máte cenový strop 1500 Kč na noc, tak San Francisco a Kalifornie obecně  není úplně vhodná destinace. 


PS: nejste mikirův bratranec?


nevím kdo to jest/proč? jinak dík zakoment

0 Citovat

s. Marta Semelová napsal(a):

Příště si alespoň pořádně rozmyslíte jestli chcete jezdit na dovolenou k imperialistům a vrahům z Wall streetu.

Leťte raději do nějaké socialistické země, třeba na Kubu a přispějte svojí útratou na revoluční boj pracujících za svobodu. 

Tam budete mít za 1.500 k dispozici celé apartmá na hlavní třídě a ne nějakou špeluňku ve vykřičené čtvrti.


Tak samozřejmě i na kubu se chci někdy podívat, ale ted prostě byly levný letenky do USA, takže USA. A vrazi z Wall Streetu sou i v SFO?

0 Citovat

Ono tie ironické komentáre sú hlavne preto, že si kúpiš letenku a ani si predtým nezistíš jak to v danej destinácii funguje. A potom sa divíš, že ubytko v SFO je drahé.

Inak byť tebou by som skúsil hladať na airbnb, ja tak v USA bývam vždy a zatiaľ som bol vždy spokojný. Ak sa ti chce ušetriť ešte nejaké peniaze naviac tak si zožeň tie 25 eurové referaly za prvú zereváciu. A ešte možeš dať časť pobytu na teba a časť za ženu. A hneď máš 50 eur ušetrených. 

0 Citovat

S lacnejším ubytovaním to jednoduché nebude, aj keď september nie je najdrahší mesiac , ale na 1.500 CZK zabudni, za to v USA nie je ani smradľavá diera.  Za slušnejšie /rozumej total basic/ ubytovanie v moteli zaplatíš od 100 USD aj s parkovaním a sem tam aj s raňajkami. Nie však na uplne atraktívnom mieste.  Skús priceline, alebo hotwire. Nájdi si zľavové kódy na orbitz, expediu, či hotels.com. Niekedy to zafunguje.

Auto požičiavam cez Autoeurope, zásadne od Alama. Tam už máš plné poistenie a na kreditke ti zablokujú len 100 USD. Ak chceš robiť dlhšie cesty ber aspoň family size, cenové rozdiely oproti economy sú minimálne. 

Veľa môžeš ušetriť na strave, ak sa budeš stravovať z Wallmartu, či vyžierákov. A ozaj, k cene takmer všetkého si prirátaj tak 20% na dane, tips atď. Ceny všetkého sa tam uvádzajú netto.

0 Citovat

díky moc jano a mispi, konečně normální komenty, z kterých se něco dozvím

0 Citovat

Co se ubytování týče, ještě můžete zkusit couchsurfing. V Americe celkem populární. Jenže v Kalifornii můžete mít celkem problém sehnat hostitele a na oplátku byste někoho měli ubytovat v CZ.

0 Citovat

Spíš asi airbnb, jinak ta představa, že pod 70 USD sežente slušný ubytování v USA, tím spíš v Kalifornii, je opravdu naivní.

0 Citovat

Pak existuje ještě na půl nefér taktika vrstvení referralů od Bookingu. Každá noc, nový účet, nová karta, nová sleva. Maximum slevy je ale 40 CAD nebo 25 EUR. Plus pozor někde bývá cena za ubytování uvedená bez daní a městských poplatků. V případě airbnb zase dost často je extra poplatek za úklid.

NEBO si pronajměte campera (obytné auto). Ale jak v rychlosti koukám, taky to nejde pod 100$ za den. Jedině že byste chytli akci, kdy půjčovna potřebuje převézt auťák z místa A na místo B a půjčí ho prakticky zadarmo. Plus určitě v zemi zákazů, jakou Kalifornie je, bude celkem problém najít místo pro zastavení na noc.

0 Citovat

Camper znamená zase další poplatky za místo + připojení v kempu, minimálně jednou za čas je třeba.

0 Citovat

tie ceny riadne, este aj camping stoji 125 USD na noc :D

https://www.presidio.gov/places/...campground

0 Citovat


Lubomír, ceny na bookingu v prípade SF odrážajú skutočnú cenovú hladinu. Veľké mestá USA sú na ubytovanie drahé. Najlacnejšie prespíte v moteloch na okraji menších miest.

Sieť motel 6 je pomerne lacná, motely sú spravidla aj čisté (aspoň pred 3 rokmi boli), ale na San Francisco to nie práve najlepšia voľba. Motel6 priamo v meste je drahý. Lacnejší je motel6 v Oaklande, ale jazdiť do SF znamená stratu času a drahé parkovné. Na výlety do nár. parkov sú ok. Najlacnejšie sú trochu ďalej od nár. parkov a sú určené hlavne obchodným cestujúcim a vodičom nákladných áut.


Camper v USA sa z cenového hľadiska nevypláca. Navyše sa s ním nedá ísť po skutočných horských cestách. Je pomalý a nemotorný. Noc je treba tráviť v campe.


Na prenájom auta sa nám osvedčilo rezervovať auto priamo cez Avis. Len vo formulári musíš nastaviť, že si občan ČR. Ber plnú poistku, roadside assistance a vrátenie plnej nádrže.

0 Citovat

lubomir germany napsal(a):

Proto se radši ptám, neb někdy slovo se zkušenějším, je lepší než guglit


pre tých, čo idú prvý krát do USA, je dobrá táto stránka: http://www.cestovani-po-usa.cz  Informácie sú síce staršie, ale stále platia.

0 Citovat

V SF sa do 100 euro na noc dá zohnať maximálne veľmi priemerný hotel s minimálnym komfortom a miniatúrnymi izbami v SOMA / Tenderloin (rozumej liaheň bezdomovcov, smrad, ho*ná a striekačky úplne všade - ale zas perfektná dostupnosť MHD, reštík a služieb a až také nebezpečné to nie je - len nepríjemné). S niečim ako toaleta alebo nebodaj sprcha na izbe ani len nerátaj. O raňajkách ani nesnívaj, maximálne káva, džús, toasty a džem. Ja som býval v Hoteli Minna - okolie hotelu des, samotný hotel vpohode, ale na európske pomery by som mu dal hodnotenie tak 4/10.


Niečo normálnejšie v okolí Union Square s toaletou a raňajkami tak 150$+, skôr 200$+.


Airbnb jedine izba v zdieľanom byte, aj to 100$ +. Súkromné len v prdeli v Oaklande alebo okolo letiska, takže na BARTe prevozíte celý majetok (cca 10$ jedna jazda, žiadny denný lístok nie je a mestský 24h pass neplatí. Mestská MUNI tak ďaleko nechodí).


Alternatíva ako získať niečo rozumnejšie do 100$ je Hotel Tonight - bookujete v deň príchodu, max. deň dopredu. Bývajú ponuky na 80-90$ za 3* na Union Sauare s raňajkami. Ale je to risk a nemusí sa objaviť nič.



0 Citovat

Bohužel SF je po NY nejdražší a většinou i dražší. Ceny nemovitostí díky IT firmám jdou do šílených částek. V činské čtvrti je pár ubytování, ale některé jsou dost šílené. Na přespání se to dá, ale zažil jsem si tam svoje. Spíše mi to přišlo jako dlouhodobé ubytování pro chudé. Ještě nezapomeňte zohlednit parkování, protože v centru se platí i $60 za jeden den. Každopádně SF samo o sobě je tak malé, že jde projít skoro celé pešky.

0 Citovat

SFO je tak na dva dny a není nutné tam nocovat. Další 2 dny dej LA a okolí, 1 den Yosemity, route No 1, Sacramento, Reno kvůli hazardu a lake Tahoe. To je tak akorát na týden.

0 Citovat

děkuju moc, za informace...


motel6 - už koukám na bookingu, našel jsem jeden v oaklandu, poblíž oaklandského letiště - vypadá dobře.


nevím, esi si troufneme, hledat/rezervovat ubytka na blind po příjezdu, raději bych to měl dopředu zarezervované, abysme pak nečuměli, budem totiž čumět sami o sobě jako že sme v usa.


dále to vidím, že výlet to LAX asi vyškrteme, kvuli financím a vzdálenosti, musel bych eště řešit ubytko poblíž lax.


jen výlet do yosemite, el capitan apod, vypadá, že by se dal zvládnout za den


čas máme jen týden, mylsím, že toho bude v SF k vidění hafo


otázka je, zda platit tedy za dražší ubytko v SF - v tom případě asi ale bez auta a nebo v tom oaklandu a projezdit toho víc v okolí


co říkáte tedy na motel6 v oaklandu + auto + ten bart (na pěší výlety po SF - zatím lovím jak je to s parkovným po městě)?  existuje tam něco jako P+R?

0 Citovat

Bez auta uvidis v USA prd. Půjčení mě stálo cca 500 czk/den. Motely si klidne naplánuj dopředu, ale přijdeš o svobodu volby a bydlet na jednom místě týden je nesmysl. SFO fakt není destinace na týden. Hoď si do mapy to co jsem ti poslala - je to okruh na týden.

0